Kategóriák

HIVATALOS KERESKEDÉS
ÉS SZERVIZ

Kategóriák
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Hírlevél
Házhozszállítás

Termék részletek


DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!

DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!
  • DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!
  • DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!
  • DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!
  • DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!
  • DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!
  • DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!
  • DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!
  • DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!
  • DES Performance 100 L pálinkafőző gáz fűtéssel, elektromos keverővel, Gin aromakosárral - rendelésre!
1 899 990 Ft

Rendelésre, a vételár 10%-ának befizetése mellett!

A desztilláló berendezés pálinkafőzésre, azaz párlat előállítására szolgál. A kierjesztett gyümölcsből, desztillálásával nyerjük az alkohol párlatot. Célunk, hogy a használati útmutató áttanulmányozásával megismerje a berendezést, annak sajátosságait és ily módon biztonságosan használva minőséges pálinkát állítson elő.

Berendezés fő részei:
- a duplikált, 100 literes, vízfürdős üst, melynek fűtése  gáz üzemű.
- az üstből felszálló pára áthalad az üstfedélen.
 - ezek a párák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint „alszesz gőzök”, áthaladnak egy 3 tányéros desztilláló (erősítő) oszlopon.

Az oszlopon belül elhelyezett tányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz a tányérokon lévő folyadék rétegen áthaladva a folyadékréteget fűtse. Így minden egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le.

Egy 3 tányéros oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 3 – 4 alkalommal újra finomítanánk.

Ez jelentős munka- és hőenergia  megtakarítást eredményez, és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb szeszfokú, ( 90 → 55 v.%) és tisztább végtermék párlatot biztosít.

Az oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva visszafolyjon a tányérokra (reflux). Ezáltal, valamint a tányérokon lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát) állandó folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon. Refluxból termékként elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható.

A termék elhúzás mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő üveghenger feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük.

A készüléken elhelyezett nyomásmérő jelzik, hogy a készülék nincs-e túlfűtve: köpenytérben max. 0,5  míg az üst- és oszlop-térben max. 0,1 bar nyomás megengedett.

A készüléken  elhelyezett hőmérők (TI) pedig a desztilláció előre haladottságát jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma, úgy emelkednek a hőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a desztilláció elejétől a végéig:  80 C° → 98 C°. Mindezek irányszámok, de a tapasztalati gyakorlat szerint elegendő 5 – 8 deci mennyiségű elő párlat elvétele. A meginduló párlat foka általában 85 – 90 v% között van. Ez a koncentráció a párlás előre haladttával csökken. Általában 50 ± 5% körüli szeszfoknál jelenik meg az utópárlat, ami opálosság, és kellemetlen szag formájában jelentkezik. Amikor ez érzékelhető, akkor a lepárlást vagy beszüntetjük, vagy a középpárlattól elválasztva kifőzzük a teljes utópárlat mennyiséget. Ezt elegendő mennyiségben összegyűjtve még egyszer lefinomíthatjuk, vagy kisebb, 2 – 4 literes tételekben vissza keverhetjük a következő cefre adaghoz. A középpárlatot desztillált, vagy ioncserélt vízzel hígítva állítjuk be az általános gyümölcspárlati fokra, ami 52 v.% alkohol tartalom.

EXTRA: a tányérok feletti térben az oszlopba egy perforált tálca van beszerelve. Ezt fel lehet tölteni fém-tiszta vörösréz forgáccsal, mely elősegíti a katalízációt, ill. aromajavítás érdekében, aszalt gyümölcsökkel feltölteni!

Üst:

Az üst tiszta, minősített RÉZ anyagból készül.

Az üstök alapfelszereltsége dupla falú, tehát az üstházból a hő közvetlenül nem az üst alját, illetve azzal nem az alapanyagot melegíti.   Az üzemeltetőnek nem szükséges figyelnie a hőfok  méretére,  kiküszöbölhető az alapanyag leégése.

Az üst fedelének hűtő funkciója van. A rajta lecsapódott vízgőz és a magas alkoholtartalmú pára visszakerül az üstbe.

Az üst és az üstfedél illesztési pereme csavar rögzítésű..

Technikai sajátosságok
Fűtés: PB-gáz (25kW)
Átlagos fogyasztás 1 főzéssel ~5 kg gáz
Elektromos keverőberendezés: 9 ford. / perc (0,12 kW)
Oszlop anyaga: réz
Kupola anyaga: réz

  • Raktárkészlet
    VAN
    Státusz
    Raktáron    
    Tömeg
    80 kg/db