Kategóriák
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Termék részletek


Zománcozott gulyás bográcsok 3-tól 50 literig

2 490 Ft

Hagyományos gulyásleves

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 0,5 kg krumpli
  • 5 darab szép, nagy sárgarépa
  • 1 közepes fej zeller
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 3 kisebb paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 teáskanálnyi őrölt kömény
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dkg sertészsír
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje: Három óra.

Elkészítés menete:

Végy egy jó nagy lábost, ez tulajdonképp elengedhetetlen a legtöbb főzési manőverhez. Ezután gyújts alá az edénynek, majd fonnyaszd meg a zsíron a felkockázott hagymát. Amíg szépen összeesik, a húst mosd meg jó alaposan, és vágd apró kockákra, valamint nyomd össze kissé a fokhagymát, és darabold különböző méretű egységekre, legyen kéznél a kömény és a pirospaprika is! Ha a hagyma elérte a megfelelő állapotot, add hozzá a fokhagymát és a köményt, keverj rajta párat így, majd add hozzá a húst is, pirítsd körülbelül egy percig, ezután vedd le a lábast a tűzről, keverd a benne lévőkhöz a paprikát is, és ha kell, öntsd fel egy nagyon kevés - körülbelül egy deci - vízzel. Így főzd tovább, gyakran kevergetve, majd szép sorban add hozzá a nagyjából azonos méretűre vágott krumplit és a többi zöldséget, aztán a paprikát és a paradicsomot is. Öntsd fel legalább annyi vízzel, hogy épp ellepje a húst, tedd kis lángra a tűzhelyet, és szép lassan főzz mindent puhára. Amikor már úgy néz ki, hogy jó lesz, tedd bele a petrezselymet és némi frissen őrölt borsot, majd szaggasd bele a csipetkét, ha az is megfőtt, elkészült.

  • Raktárkészlet
    VAN
    Tömeg
    5 kg/db